Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Казахстану заявляють, що ситуація в Актобе «на контролі»


Прем’єр-міністр Казахстану Карім Масімов заявляє, що президент країни Нурсултан Назарбаєв «тримає на контролі» ситуацію в Актобе.

«Силовим органам потрібно довести всю операцію до кінця. Акімату і всім держорганам необхідно вжити всіх відповідних заходів. Подальші висновки будемо робити. У нас вийшло, що є недоробки в нашому господарстві. І ми повинні тут вжити цілий комплекс заходів. Я це питання буду тримати на своєму особистому контролі за дорученням глави держави», – цитує Масімова казахстанський новинний сайт BNews.kz.

До цього, виступаючи на засіданні з доповіддю про ситуацію в Актобе, міністр внутрішніх справ Казахстану Калмуханбет Касимов заявив, що ситуація в місті – «стабільна».

Вдень 5 червня група невідомих здійснила напади на два магазини зброї і військову частину в Актобе. У регіоні оголосили антитерористичну операцію. Число убитих за минулу добу в Актобе, за останніми даними Міністерства внутрішніх справ, становить 17 людей, серед яких 11 нападників. За даними Міністерства охорони здоров’я, поранені в Актобе щонайменше 38 людей.

Актобе, розташоване за 100 кілометрів від кордону з Росією, 2011 року стало місцем першого у Казахстані нападу смертника.

XS
SM
MD
LG