Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив опрацювати питання санкцій проти осіб, причетних до утисків ЗМІ в Криму – Цеголко


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко доручив опрацювати питання застосування персональних санкцій проти осіб, причетних до протиправних дій щодо ЗМІ в анексованому Росією Криму. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Порошенка Святослав Цеголко.

«У зв’язку із системними і цілеспрямованими порушеннями російською окупаційною владою прав людини на свободу слова, свободу вираження поглядів і переконань в окупованому Криму президент доручив опрацювати питання щодо застосування персональних санкцій стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо засобів масової інформації, журналістів та порушення законодавства про свободу слова на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», – написав Цеголко.

Після анексії Росією Криму за два роки прокуратура Криму при Генпрокуратурі України порушила 13 кримінальних проваджень за фактами утисків журналістів в Криму.

Українські й міжнародні правозахисні організації неодноразово заявляли про погіршення становища з дотриманням прав людини в Криму після його анексії Росією. Особливий тиск і репресії з боку російської влади відзначають відносно кримських татар і проукраїнського населення, які живуть на півострові.

Підконтрольна Росії влада Криму стверджує, що заяви правозахисників щодо порушення прав людини на півострові перебільшені.

В Україні 6 червня відзначають День журналіста. Сьогодні Інститут масової інформації та Незалежна медіа-профспілка України опублікували щорічний антирейтинг «Вороги преси», який очолила призначена Росією прокурор Криму Наталія Поклонська.

XS
SM
MD
LG