Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Transparency International посприяти поверненню «награбованого режимом Януковича»


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко закликав керівника Transparency International посприяти поверненню «награбованого режимом Віктора Януковича» до України.

Як повідомляє прес-служба президента Україна, голова правління міжнародної організації Transparency International Хосе Уґас підтвердив готовність Transparency International розвивати співпрацю з компетентними органами України у розслідуванні корупційних справ, зокрема щодо виявлення та повернення активів, які були незаконно виведені колишніми посадовцями за межі України.

За повідомленням, Порошенко поінформував Уґаса про прогрес України на шляху боротьби з корупцією та останні кроки, які були зроблені українською владою в цій сфері, зокрема створення Національного антикорупційного бюро.

Водночас Уґас зазначив, що Україна в сфері антикорупційного законодавства є однією з найбільш прозорих країн світу, але при цьому звернув увагу на необхідність імплементації всіх законодавчих змін у сфері боротьби з корупцією.

В цій зустрічі також взяли участь генеральний прокурор України Юрій Луценко та міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Раніше сьогодні низка антикорупційних організацій закликала українську владу «завершити розмови, припинити обіцянки і продемонструвати результат» у розслідуванні кримінальних правопорушень Віктора Януковича та його соратників і у боротьбі з корупцією. У заяві зауважується, що за часів правління Януковича відбувалися «масштабні розкрадання державних коштів та була побудована руйнівна для країни корупційна система, українське суспільство очікує покарання винуватців».

У січні 2015 року Державна служба фінансового моніторингу повідомляла, що загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній, підконтрольних «сім’ї Януковича», склала – 1,42 мільярда доларів США, зокрема,на території України – 1,37 мільярда доларів США, за кордоном – 49,51 мільйона доларів США.

Віктор Янукович втік з Києва в ніч на 22 лютого 2014 року і невдовзі остаточно залишив Україну.

Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG