Доступність посилання

ТОП новини

Росія не завдавала авіаударів у Сирії, через що загинули 17 людей – Конашенков


Речник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков
Речник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков

У Міністерстві оборони Росії заявляють, що їхні літаки не завдавали авіаударів у Сирії, які влучили 6 червня у базар, через що загинули 17 цивільних.

За повідомленнями, щонайменше 8 дітей були серед загиблих у результаті повітряних ударів, завданих у перший день священного для мусульман місяця Рамадан.

Спостерігачі за правами людини у Сирії повідомили, що авіаудари по місту Аш-Шаара, що у провінції Дейр ез-Зор, завдала російська чи урядова сирійська авіація.

Але, як заявив речник Міноборони Росії Ігор Конашенков, російська авіація 6 червня не проводила бойових операцій у цьому регіоні.

Тим часом міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пообіцяв 6 червня «активну підтримку» з повітря сирійський військам навколо міста Алеппо. Заява Лаврова з’явилося після того, як напередодні спостерігачі за правами людини у Сирії повідомили про десятки загиблих в Алеппо через авіаудари, завдані сирійською армією за підтримки російських військових.

Повний контроль над Алеппо, що до війни було найбільшим містом Сирії, наразі не має жодна зі сторін конфлікту: частина міста перебуває під контролем сирійської армії, частина – під контролем так званих повстанців.

Опоненти сирійського президента Башара аль-Асада у Сирії, де війна триває з 2011 року, – це не однорідна група, а десятки розрізнених угруповань, зокрема – й радикальних ісламістів. Зокрема, частина Сирії наразі – під контролем радикального угруповання «Ісламська держава».

Росія приєдналася до військової кампанії на боці Асада у Сирії восени 2015 року.

XS
SM
MD
LG