Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ оголосили переможців до Ради громадського контролю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило імена 15 переможців до складу Ради громадського контролю НАБУ.

«2 червня відбулося інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. Список з 15 переможців опублікований сьогодні на офіційному сайті НАБУ», – мовиться у повідомленні.

За інформацією НАБУ, до них надійшла низка звернень щодо можливої «накрутки голосів» на користь окремих кандидатів.

«Ми розуміємо, що входження до складу Ради громадського контролю людей, які могли перемогти нечесним шляхом, буде підривати довіру суспільства до НАБУ. Інформація, викладена у зверненнях, буде ретельно перевірена. У разі виявлення порушень у процесі голосування, які могли вплинути на результати, будуть вжиті необхідні заходи – у тому числі, у відповідності з Положенням про Раду громадського контролю при НАБУ, виключення осіб, на користь яких відбувалося фальсифікації, зі складу Ради громадського контролю», – зазначили у Національному антикорупційному бюро.

Закон про створення Національного антикорупційного бюро Верховна Рада ухвалила 14 жовтня 2014 року. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені високопосадовцями та загрожують національній безпеці.

XS
SM
MD
LG