Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі скоїли 32 збройні атаки – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у вівторок повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за минулу добу скоїли 32 обстріли позицій Збройних сил України.

Найбільше обстрілів було на донецькому напрямку. Під вогонь бойовиків потрапили околиці Авдіївки, шахти Бутівка, Опитного, Майорська, Зайцева, Луганського, Марїнки, Красногорівки, Новотроїцького, Широкина та Кірова.

«По всій лінії зіткнення активізувались диверсійно-розвідувальні групи ворога, але українські бійці дали їм гідну відсіч. На Луганщині минулої ночі було відносно тихо», – йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

В угрупованні «ДНР» напередодні звинуватили українську сторону у обстрілах з десятків мін територій поблизу Донецька, а луганські сепаратисти стверджують, що ЗСУ стягують до лінії розмежування важке озброєння.

У квітні Тристороння контактна група домовилась про повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, що мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися. Нині обстріли на Донбасі теж продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG