Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Канади має дати відповідь на петицію щодо запровадження безвізового режиму для українців


У канадському парламенті представили петицію №33 щодо безвізового в’їзду українців в Канаду.

Відповідно до процедури, тепер протягом 45 календарних днів канадський уряд має дати офіційну письмову відповідь щодо цієї петиції.

Для розгляду петиції, яку зареєстрували в січні, необхідно щонайменше 500 підписів, петицію щодо безвізового в'їзду українців в Канаду підписали 2456 людей.

Автор петиції пропонує уряду Канади скасувати тимчасові вимоги щодо віз для громадян України і надати громадянам України безвізовий в’їзд в Канаду на строк до 90 днів.

У травні повідомлялося, що владна у Канаді Ліберальна партія не розглянула проект резолюції про безвізовий режим для українців під час з’їзду у Вінніпезі. Тоді у департаменті імміграції, біженців та громадянства уряду Канади зазначали, що Україна наразі не відповідає критеріям для скасування віз.

Скасувати короткострокові візи українцям для туристичних та бізнесових потреб до Дня незалежності України 24 серпня пропонували представники Ліберальної партії Канади з провінції Саскачеван. І хоча питання так і не було розглянуто, це був єдиний проект резолюції, що стосувався б однієї конкретної країни.

Громадяни України нині можуть потрапити на територію Канади тільки при наявності віз.

XS
SM
MD
LG