Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 9 поранені – Лисенко


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, дев’ятеро поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку вчора по позиціях українських військових бойовики випустили понад 150 мін.

«Спокійних ділянок на фронті немає. Окрім традиційних «гарячих точок» (Луганське, Зайцеве, Авдіївка, Опитне), противник здійснив обстріли і в інших місцях – у селище Північне (колишнє Кірове), Торецької міськради та у Новоселівці Другій», – сказав він.

За даними Лисенка, всього вчора на донецькому напрямку було 14 обстрілів з боку проросійських бойовиків, зокрема 11 – з використанням мінометів.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку вчора був потужний артобстріл у Богданівці, також бойовики здійснили обстріли з мінометів у Мар’їнці, під Докучаєвськом, Павлополі та Широкині.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли Горлівку та її околиці, селище Спартак, Олександрівку та Трудовське, околиці Ясинуватої, Оленівку, Докучаєвськ, село Комінтернове і Саханку. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові три рази обстріляли їхні позиції, зокрема райони села Калинове та села Сміле.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG