Доступність посилання

ТОП новини

Спецпосланець Держдепартаменту США анонсував зустріч із депутатами щодо «Маршу рівності»


Ренді Беррі
Ренді Беррі

Спецпосланець Державного департаменту США з питань прав ЛГБТІ-людей Ренді Беррі висловив сподівання на мирне проведення форуму «КиївПрайд», і зокрема «Маршу рівності», в українській столиці. Про це він заявив на брифінгу у Києві.

За словами посадовця, він вже провів зустрічі з організаторами маршу, громадськими активістами, представниками Національної поліції і київською владою, і їхня публічна позиція дозволяє робити позитивний прогноз.

«Я зустрів дуже винахідливе, багатонадійне і вмотивоване громадянське суспільство, яке розуміє як виклики, що перед ним стоять, так і те, що якщо ми не почнемо цю розмову, нічого не зміниться», – зазначив Беррі.

Пізніше заплановані зустрічі із підприємцями і депутатами Верховної Ради, анонсував він.

У відповідь на запитання щодо висловлювань деяких поліцейських з відмовою захищати «Марш рівності» Беррі зауважив, що це питання балансу між висловленням особистих поглядів та виконанням посадових обов’язків, і нагадав, що Україна, як і Сполучені Штати, є світською державою.

7 червня відкривається п’ятий міжнародний ЛГБТІ-форум «Київпрайд». Загалом заплановано більше ніж десять різних заходів у рамках форуму, а 12 червня форум має завершитись проведенням правозахисного «Маршу рівності», до якого планують долучитись, зокрема, українські й іноземні політики.

Минулого року на «Марш рівності» здійснили напад, були поранені три міліціонери.

XS
SM
MD
LG