Доступність посилання

ТОП новини

У ДПСУ заявляють про звільнення 6 червня 2 заручників з полону бойовиків


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Державна прикордонна служба України повідомляє, що 6 червня через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Зайцеве» з неконтрольованої українською владою території пройшли 2 особи, які перебували в полоні проросійських бойовиків.

Як повідомляє прес-служба, цих людей зустрічали представники «Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників в зоні АТО» та представники ЗМІ.

Як повідомляє віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, станом на 7 червня у полоні підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі залишається 113 громадян України.

У травні Ірина Геращенко, яка є уповноваженим президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі, повідомляла, що у полоні сепаратистів перебувають 114 громадян України. Цю цифру Радіо Свобода називав і радник голови СБУ Юрій Тандіт.

За даними правозахисників, після звільнення української громадянки Надії Савченко, у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 українця. За їхньою інформацією, це ті, кого переслідують за політичними мотивами у Росії та в окупованому нею Криму.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG