Доступність посилання

ТОП новини

«Укравтодор» очікує додаткового виділення з бюджету 1,5 мільярда гривень на ремонт доріг


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») очікує, що незабаром із державного бюджету виділять додатково 1,5 мільярда гривень на поліпшення стану автомобільних доріг і відповідну постанову уряд ухвалить протягом двох тижнів.

«Процес надходження додаткового фінансування в 1,5 мільярда гривень на ремонтні роботи вже на фінальному етапі. Якщо Мінфін погодить на початку наступного тижня проект постанови, то ми сподіваємося, що за тиждень-два постанова буде ухвалена урядом», – сказав виконувач обов’язків голови «Укравтодору» Євген Барах, слова якого цитує прес-служба відомства.

За його даними, йдеться про ті кошти, які вдалося заощадити шляхом реструктуризації зовнішнього боргу «Укравтодору».

«Додаткове фінансування вкрай необхідне дорожньому господарству тому, що цього року державним бюджетом на експлуатаційне утримання передбачено лише 2,5 мільярда гривень, а критична межа необхідно фінансування утримання дорожньої мережі становить близько 9 мільярдів гривень», – сказав Барах.

Він зазначив, що «Укравтодор» розглядає варіанти використання цих коштів – вони будуть направлені на ремонт найбільш проблемних ділянок доріг.

«Остаточне рішення щодо ремонту тих чи інших ділянок доріг будуть ухвалюватися лише за участі громадськості», – додав Барах.

Наприкінці 2015 року Міністерство інфраструктури оприлюднило онлайн-мапу ремонту доріг в Україні.

Щорічні збитки внаслідок неналежної експлуатації автошляхів у відомстві оцінили сумою до 3 мільярдів гривень. За даними «Укравтодору», понад 97% доріг загального користування потребують поточного середнього та капітального ремонту.

XS
SM
MD
LG