Доступність посилання

ТОП новини

Роботу Сімферопольської ТЕЦ зупинили через ремонт


Сімферопольська ТЕЦ
Сімферопольська ТЕЦ

На Сімферопольській ТЕЦ повідомляють про планове зупинення роботи підприємства.

«З 7 по 15 червня намічена планова зупинка Сімферопольської ТЕЦ компанії «КримТЕЦ» для профілактики та ремонту обладнання, а також інших необхідних робіт», – мовиться у повідомленні «КримТЕЦ».

У зв’язку із цим гарячу воду споживачам приміських сімферопольських селищ Гресовський, Комсомольське та Молодіжне з вечора 7 червня до ранку 16 червня не постачатимуть.

У відомстві розповіли, що, зокрема, у цей період перевірять вузли обліку споживання природного газу, технічної води з Сімферопольського водосховища, а також відпущеної теплової енергії з колекторів ТЕЦ.

Окрім того, виконають плановий щорічний ремонт теплотехнічного обладнання і теплових мереж, як цього вимагають правила експлуатації.

У прес-службі наголосили, що ці роботи, а також перевірку вузлів обліку споживання неможливо здійснити без повного зупинення ТЕЦ.

У відомстві запевняють, що зупинка Сімферопольської ТЕЦ узгоджена з «Крименерго» і не вплине на постачання кримчан електроенергією.

АТ «КримТЕЦ» спеціалізується на виробництві електричної і теплової енергії та є єдиним гарантованим постачальником електричної і теплової енергії на анексованому півострові. До структури компанії входять Сімферопольська ТЕЦ, Камиш-Бурунська ТЕЦ (Керч), Сакські теплові мережі (зокрема, Сакська ТЕЦ).

Теперішня влада півострова повідомляла, що до 2020 року передбачається будівництво двох теплових електростанцій у Криму. Планується, що нові енергоблоки на Севастопольській і Сімферопольської ТЕС загальною потужністю близько 1 ГВт введуть в експлуатацію до 3 березня 2018 року.

Власне вироблення електроенергії у невеликій кількості у Криму забезпечують ТЕЦ, сонячні та вітряні електростанції.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG