Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон оголосила себе кандидатом від Демократичної партії на пост президента США


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Демократ Гілларі Клінтон 7 червня оголосила себе кандидатом від Демократичної партії на пост президента США. Колишня перша леді, сенатор США і держсекретар за підсумками первинних виборів у кількох штатах сказала, що її перемога є ще однією віхою в довгій історії досягнень жінок щодо отримання прав.

Президент США Барак Обама вже привітав Клінтон у фактичній перемозі на номінацію у кандидати, а також анонсував на 9 червня зустріч з її суперником Берні Сандерсом.

«Вперше в історії нашої країни жінка буде кандидатом від великої партії…Сьогодні ми можемо з гордістю сказати, що в Америці немає жодного бар’єру», – сказала Клінтон.

Гілларі Клінтон за підсумками праймеріз у шести штатах 7 червня перемогла в Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Південній Дакоті, тоді як її суперник Берні Сандерс виграв закриті збори в Північній Дакоті. Результати голосування за неї в штаті Каліфорнія опрацьовуються.

За даними американських телеканалів, республіканець Дональд Трамп первинні вибори в Каліфорнії виграв, а також в Монтані, Нью-Джерсі, Південній Дакоті, Нью-Мексико і Нью-Джерсі.

Вибори президента США заплановані на 8 листопада.

XS
SM
MD
LG