Доступність посилання

ТОП новини

Виплати вкладникам ліквідованого банку «Хрещатик» розпочнуться 9 червня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 9 червня починає виплати вкладникам ліквідованого банку «Хрещатик», повідомляє прес-служба фонду.

Відповідно до повідомлення, виплати здійснюватимуться через установи банків Ощадбанк, ПУМБ, банку «Південний» і УкрСиббанк.

За даними фонду, загальна сума гарантованого відшкодування вкладникам банку «Хрещатик» складає 2,79 мільярда гривень, при цьому понад 0,75 мільярда гривень уже було виплачено ще під час дії тимчасової адміністрації.

Водночас фонд звертається до вкладниківбанку «Хрещатик» з проханням не створювати зайвого ажіотажу в перші дні виплат у відділеннях банків.

2 червня Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Хрещатик».

У квітні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін тимчасової адміністрації в банку «Хрещатик», яка раніше мала завершити свою роботу до 5 травня, на один місяць – до 4 червня.

5 квітня НБУ визнав неплатоспроможним банк «Хрещатик», кінцевими власниками якого є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада міста Києва в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

XS
SM
MD
LG