Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Павленський заявляє, що не платитиме штраф


Петро Павленський йде з залу суду в Москві після оголошення вироку в його справі, 8 червня 2016 року
Петро Павленський йде з залу суду в Москві після оголошення вироку в його справі, 8 червня 2016 року

Російський художник-акціоніст Петро Павленський, оштрафований судом Москви через акцію з підпалом дверей Федеральної служби Росії, заявляє, що не платитиме штраф.

Після звільнення у залі суду Павленський заявив, що не має «ні можливості, ні бажання платити штраф».

«Я принципово не можу піти на це. Навіть якби у мене були ці гроші, я б їх не віддав», – сказав Петро Павленський.

За словами художника, керівництво Росії «утримує владу терором».

Міщанський районний суд столиці Росії Москви 8 червня оштрафував художника-акціоніста Петра Павленського на 500 тисяч рублів (близько 7,6 тисячі доларів) у справі про підпал дверей будівлі Федеральної служби безпеки на Луб’янці. Суддя постановила звільнити художника із залу суду.

Крім того, Павленський повинен буде виплатити потерпілій стороні близько 481 тисячі рублів (близько 7,4 тисячі доларів). Саме стільки вимагала ФСБ за згорілі двері.

Суд визнав Павленського винним у пошкодженні «об’єкта культурної спадщини НКВД-КДБ СРСР, де утримували видатних діячів культури».

Звинувачення вимагало штраф в розмірі 1,5 мільйона рублів (близько 22,5 тисяч доларів), але суд пом’якшив покарання з урахуванням терміну, проведеного художником в СІЗО.

У ніч на 9 листопада минулого року Петро Павленський облив бензином і підпалив вхідні двері в будівлю ФСБ на Луб’янці. Художник назвав цю акцію «рукавичкою, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі», що виходить, на його думку, саме від Федеральної служби безпеки Росії.

XS
SM
MD
LG