Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина звинувачує PKK у нападах у Стамбулі та на кордоні з Сирією


Після нападу на поліцейську дільницю у Мід’яті, Туреччина, 8 червня 2016 року
Після нападу на поліцейську дільницю у Мід’яті, Туреччина, 8 червня 2016 року

У Туреччині заявляють, що курдський смертник 8 червня підірвав автомобіль біля поліцейської дільниці на кордоні з Сирією, у результаті чого загинуло 4 людини.

За інформацією турецького МВС, серед загиблих двоє цивільних і дві жінки-поліцейських.

Цей напад стався у містечку Мід’ят, що у провінції Мардін, наступного дня після того, як у Стамбулі загинули 11 людей. Там начинена вибухівкою машина в’їхала у поліцейський автомобіль.

У Міністерстві внутрішніх справ Туреччини заявляють, що поліція має переконливі докази, що напади у Стамбулі і Мід’яті здійснили бойовики угруповання «Курдська робітнича партія» (PKK).

7 червня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон, що дозволяє позбавляти депутатів імунітету від судового переслідування.

Ухвалення закону є необхідною умовою для внесення відповідної поправки до Конституції. Вона, у свою чергу, дозволить притягнути до відповідальності депутатів від курдської опозиції за звинуваченням у тероризмі.

Документ був запропонований партією Ердогана «Право і справедливість» після того, як президент звинуватив депутатів із прокурдської Народної демократичної партії (HDP) у підтримці курських повстанців.

Реджеп Таїп Ердоган вважає HDP частиною угруповання «Робітнича партія Курдистану (PKK).

Ердоган неодноразово заявляв про необхідність судового переслідування для цих депутатів за звинуваченням у тероризмі.

Представники Народної демократичної партії, своєю чергою, заявили, що ухвалений закон спрямований на те, щоб прибрати їх та інших представників опозиції з парламенту.

Ухвалення цього документа розкритикували чиновники у Німеччині та ЄС.

XS
SM
MD
LG