Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 15 разів обстрілювали позиції військових


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні на Донбасі підтримувані Росією бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових, зафіксовано 15 таких випадків.

Як повідомляє прес-центр штабу, найбільше обстрілів сьогодні було на маріупольському напрямку, де ще вночі бойовики майже годину вели вогонь зі 122 міліметрових САУ по опорних пунктах ЗСУ у районі Новотроїцького.

«Протягом ночі ще чотири рази проросійські бандформування обстріляли захисників Новотроїцького з мінометів калібру 82 міліметри та важких мінометів калібру 120 міліметри. По укріпленнях біля Павлополя бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметри, а в районі Мар’їнки зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

За цими даними, на донецькому напрямку з мінометів сепаратисти обстріляли українських військових біля Авдіївки та біля шахти Бутівка.

У штабі також зазначають, що о 14:00 проросійські бойовики здійснили обстріл Путилівки зі 122 міліметрової самохідної артилерійської установки.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 350 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл. В угрупованні «ЛНР» стверджують, що за минулу добу українські військові двічі обстріляли їхні позиції, зокрема райони села Калинове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG