Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь і Росія не домовилися про ціну газу – Кобяков


Олександр Лукашенко (Л) і Володимир Путін під час зустрічі у Мінську, 8 червня 2016 року
Олександр Лукашенко (Л) і Володимир Путін під час зустрічі у Мінську, 8 червня 2016 року

Прем’єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков заявляє, що Мінськ і Москва не домовилися про ціну російського газу для Білорусі. Про це він заявив 8 червня після зустрічі президентів Росії Володимира Путіна і Білорусі Олександра Лукашенка у Мінську.

«Обговорили і продовжимо обговорення. Наразі на конкретні рішення не вийшли, але є напрямки, за якими будемо продовжувати діалог», – сказав Кобяков, якого цитує білоруська державна агенція БелТА.

Речник російського президента Дмитро Пєсков 8 червня також повідомив, що ціна російського газу для білорусі залишається проблемою.

У кінці травня міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що контракт на постачання російського газу до Білорусі чинний упродовж 2015 – 2016 років і його «ніхто не скасовував».

Наразі ціна російського газу для Білорусі становить 142 долари за тисячу кубів. У Мінську заявили, що через падіння курсу рубля щодо долара його вартість має знизитися до 73 доларів.

Москва заявляє, що від початку року Білорусь заборгувала російському газовому монополісту «Газпрому» понад 125 мільйонів доларів.

Білоруська влада відмовляються визнавати борг.

XS
SM
MD
LG