Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: ситуація на Донбасі загострилася, минулої доби сепаратисти стріляли понад 40 разів 


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили про ускладнення ситуації на Донбасі через 43 обстріли минулої доби з боку проросійських сепаратистів.

Під вогонь бойовиків потрапили околиці Авдіївки, Пісків, Опитного, Луганського, Новгородського, Майорська, Зайцева, Новотроїцького, Павлополя, Мар’їнки, Талаківки, Широкина й Новозванівки.

«В окремих випадках, щоб припинити активність ворога, українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь», – повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Інформації про постраждалих через ці обстріли українських військових немає.

В угрупованні «ДНР» повідомляють, що пізно ввечері Збройні сили України обстріляли Куйбишевський район Донецька з важких озброєнь, зруйновано житловий будинок. А через обстріли з важкої техніки Макіївки поранено місцеву жительку. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У квітні Тристороння контактна група домовилась про повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, що мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися. Нині обстріли на Донбасі теж продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG