Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі суд змінив запобіжний захід фігуранту «справи 2 травня» Мефьодову на 60 діб утримання під вартою


©Shutterstock
©Shutterstock

Приморський районний суд Одеси 8 червня змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою громадянину Росії, фігуранту «справи 2 травня» Євгену Мефьодову. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

Запобіжний захід змінено через «нововиявлені обставини», додали у прес-службі.

7 червня Апеляційний суд Одеської області звільнив з-під варти Мефьодова, якого раніше заарештували на 2 місяці за погрози свідку. Після цього рішення представники патріотичних організацій заблокували адмінбудівлю суду. Пізно ввечері 7 червня Апеляційний суд області ухвалив взяти під варту Мефьодова на 3 доби за дрібне хуліганство.

8 червня Малиновський райсуд розглядав справу про адмінпорушення Мефьодова в залі Апеляційного суду Одеської області. З цього райсуду Мефьодова перевезли до Приморського райсуду.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Вони вели вогонь у кількох випадках із-за спин міліції, яка не перешкоджала цьому. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

У Малиновському райсуді Одеси на розгляді перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двадцяти обвинувачених у масових заворушеннях 2 травня 2014 року. Із 20 обвинувачених – 5 перебувають під вартою, це Сергій Долженков, Максим Сакауов, Сергій Корчинський, Владислав Романюк і громадянин Росії Євген Мефйодов.

Водночас через хворобу одного із суддів чергове засідання у «справі 2 травня», заплановане сьогодні в Малиновському райсуді Одеси, перенесли, захворів також один з фігурантів. Наступне засідання призначили на 16 червня.

XS
SM
MD
LG