Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає прибрати норму про декриміналізацію гомосексуалів з резолюції ООН по СНІДу


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Росія вимагає не передбачати у резолюції Генасамблеї ООН щодо СНІДу, ухваленій 8 червня, норму, яка закликає до декриміналізації гомосексуалізму і вживання наркотиків.

Іран, Польща та декілька країн Перської затоки підтримали Росію в блокуванні включення декриміналізації в резолюцію, що прогнозує припинення пандемії СНІДу до 2030 року.

Раніше проект резолюції закликав до лікування гомосексуалізму і вживання наркотиків, як «питання прав людини». Тепер йдеться про необхідність надання допомоги ін’єкційним наркоманам, гомосексуалам, транссексуалам і людям, які мають високий ризик зараження ВІЛ-інфекцією.

Радник постійного представництва Росії при ООН Діляра Равілова-Боровик заявила, що для зупинення ВІЛ/СНІДу, уряд країн має «суверенне право» вирішувати свою стратегію у сфері охорони здоров'я.

За словами дипломатів, Росія прагнула інших змін до резолюції, але вони були відкинуті через побоювання, що дозволили б Росії, Ірану та іншим країнам, де передбачена кримінальна відповідальність за гомосексуалізм, відмовляти в антиретровірусній терапії гомосексуалам.

Дипломати заявили, що Росія також відкинула такі методи лікування, як надання наркоманам шприців, попри те, що більшість випадків ВІЛ-інфекцій в Росії пов'язані з ін'єкціями наркотиків.

У багатьох країнах світу за гомосексуальні відносини передбачена кримінальна відповідальність. У деяких – гомосексуалізм карається стратою або може бути причиною ув’язнення. У Росії законом від 2013 року діє заборона на пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин особам до 18 років.

XS
SM
MD
LG