Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відкрили кримінальне провадження щодо колишніх функціонерів легкої атлетики


Слідчий комітет Росії відкрив кримінальне провадження щодо колишніх високопосадовців Всеросійської федерації легкої атлетики. Представник комітету Володимир Маркін заявив 8 червня, що справа стосується «зловживання владою» в період з 2009 до 2013 року.

Маркін не розкрив імена цих колишніх чиновників, але сказав, що розслідування пов’язане з допінговим скандалом, який спричинив призупинення участі легкоатлетів Росії у міжнародних змаганнях з листопада 2015 року.

У новому документальному фільмі, показаному німецьким телеканал ARD увечері 8 червня, йдеться про причетність міністра спорту Росії Віталія Мутка до приховування позитивних допінг-проб російських спортсменів.

Після виходу анонсу фільму ARD 8 червня Віталій Мутко заявив, що завданням авторів стало бажання «очорнити Росію» і «кинути тінь» на цю країну. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підкреслив, що в Кремлі до цього ставитимуться «як до абсолютного наклепу», доти, поки не почують «якихось зрозумілих доказів або підтверджень».

Вперше ARD випустив фільм про допінг у російському спорті в грудні 2014 року. Після його виходу Комісія Всесвітнього антидопінгового агентства провела власне розслідування і виявила систематичні порушення, пов’язані із застосуванням заборонених препаратів російськими спортсменами при активній підтримці тренерів і чиновників.

У середині травня президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах допустив можливість відсторонення всієї російської збірної від участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро через допінговий скандал.

XS
SM
MD
LG