Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: на сміттєзвалищі біля Львова продовжують гасити пожежу


Від ранку ранку літаки Державної служби України з надзвичайних ситуації скинули 48 тонн води на територію Грибовецького сміттєзвалища, повідомляє управління ДСНС у Львівській області.

«Для виположення схилу сміттєзвалища залучено авіацію ДСНС України, два літаки АН-32П… До ліквідації займання залучено 12 одиниць спецтехніки і 56 чоловік особового складу», – йдеться в повідомленні.

7 червня мер Львова Андрій Садовий звернувся до президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів і села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації. Президент, у свою чергу, пообіцяв повне сприяння Львову з боку центральних органів влади у вирішенні проблеми, що склалася у місті з вивезенням сміття.

30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і працівник комунальної служби. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Пошуки четвертої людини тривають.

XS
SM
MD
LG