Доступність посилання

ТОП новини

Під АП вимагають звільнення мера Одеси (трансляція)


Біля Адміністрації президента України мітингують із вимогою до Петра Порошенка сприяти звільненню міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Учасники акції також заявляють, що Верховна Рада України має ініціювати нові вибори міського голови Одеси.

Активісти «Антитруханівського майдану» приїхали до Києва після понад місяця протестів в Одесі. Вони, зокрема, звинувачують Геннадія Труханова у підтримці сепаратистського руху в Одесі 2013-2014 років.

З іншого боку вулиці Банкової зібралися прихильники Труханова, які називають себе бійцями батальйону «Айдар», які заявляють, що мер Одеси допомагав їм і їхнім родинам.

Час від часу між мітингувальниками виникають словесні перепалки, сутичок немає.

З Адміністрації президента, яку посилено охороняють, до мітингувальників поки що ніхто не виходив.

Навесні журналісти програми «Слідство.Інфо» поширили інформацію про подвійне громадянство й офшорні компанії Геннадія Труханова в рамках розслідування, яке базувалося на документах компанії Mossack Fonseca, переданих німецькому виданню Süddeutsche Zeitung.

Натомість сам міський голова Одеси неодноразово заперечував наявність російського громадянства і стверджував, що має лише український паспорт.

У СБУ раніше не змогли з’ясувати, чи має мер Одеси Геннадій Труханов подвійне громадянство, і 7 квітня порадили тодішньому виконувачу обов’язків заступника голови Одеської ОДА Олександрові Боровику звертатися щодо цього до структур, які займаються цими питаннями.

XS
SM
MD
LG