Доступність посилання

ТОП новини

Садовий: у Львові була спроба силового захоплення влади


Андрій Садовий
Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє про спробу силового захоплення влади у місті. В інтерв’ю Радіо Свобода мер пояснив, що охорону міської ради Львова значно посилили під час сесії 9 червня, щоб не пролилася кров.

Садовий: у Львові була спроба силового захоплення влади (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:29 0:00

«Вчора ми отримали від спецслужби інформацію, що буде спроба захоплення міськради, спроба зірвати засідання сесії, тому я звернувся до керівників поліції і СБУ, щоб вони забезпечили порядок у місті, згідно з чинним законодавством. Я просив мінімально, щоб не створювати напруження, у міській раді була належна кількість людей, якби їх не було, то пролилась би кров», – сказав Садовий.

«Були виставлені посилені служби поліції, залучили хлопців з Нацгвардії. Добре, що вони були, бо депутатів би побили, а там велика частина жінок. Це все було організовано ВО «Свобода», яка пропускала своїх прихильників, які влаштували безлад у міській раді, УНА-УНСО, яке прорвалось і використало сльозогінний газ і розлили якусь суміш. Львів такого ще не пригадує. Це безчинства і цьому правоохоронці і громада мають дати оцінку… Якщо вони використали сльозогінний газ, то хто знає, що вони ще могли використати у сесійному залі», – додав він.

Штовханина і сльозогінний газ у міській Ратуші Львова (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Раніше сьогодні ВО «Свобода» і УНА-УНСО закликали до відставки Садового, а також відкинули причетність до провокацій і звинуватили правоохоронців у застосуванні сльозогінного газу.

У прес-службі Львівської міськради повідомили, що секретар ради Анатолій Забарило 9 червня вранці оголосив про закриття сесії, на якій мали розглядати питання про ситуацію з Грибовицьким сміттєзвалищем. Депутати не розглянули жодного питання.

За повідомленням, «у сесійній залі виникла сутичка, яку спровокували депутати від ВО «Свобода».

Вранці біля будівлі міської ради виникла штовханина і був розпилений сльозогінний газ. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, будівлю міської ради від ранку посилено охороняли правоохоронці, а всередину мерії пропускали за посвідченнями.

Міського голови Львова Андрія Садового на засіданні не було. Депутати від ВО «Свобода» заявили, що будуть домагатися присутності міського голови на засіданні.

На Грибовицькому сміттєзвалищі наприкінці травня сталася пожежа, а потім зсув сміття. Під завалами загинули три людини, ще одну досі шукають.

XS
SM
MD
LG