Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Ради Мосійчук готовий до повторної процедури зняття недоторканності


Ігор Мосійчук
Ігор Мосійчук

Депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ігор Мосійчук готовий до того, що Генеральна прокуратура може знову внести до парламенту подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Про це він сказав 9 червня в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо буде внесене подання, я думаю, до того генпрокурор вивчить, що там нахомутав Шокін, то його розгляне парламент. Я парламенту поясню, думаю ж, закон не будуть другий раз порушувати і робити таке шоу. У мене є всі аргументи, експертизи, я нічого не боюся. Я нікуди не зникав», – зазначив Ігор Мосійчук.

Він додав, що збирається доводити свою невинуватість у суді.

Раніше 9 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про продовження розслідування справи стосовно Ігоря Мосійчука.

Луценко також дав зрозуміти, що буде повторно внесено подання до Верховної Ради на зняття з Мосійчука депутатської недоторканності.

17 вересня 2015 року Верховна Рада за поданням Генеральної прокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука за підозрою у корупції.

Вищий адмінсуд України 17 листопада задовольнив позов Мосійчука до парламенту про визнання незаконною і скасування постанови Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Незаконність процедури позбавлення Мосійчука депутатської недоторканності підтвердив Верховний суд України.

XS
SM
MD
LG