Доступність посилання

ТОП новини

Президент Європарламенту підтвердив виконання Україною критеріїв для безвізового режиму – прес-служба Порошенка


Зустріч президента України Петра Порошенка (л) та президента Європарламенту Мартіна Шульца, березень 2016 року, Брюссель (©Shutterstock)
Зустріч президента України Петра Порошенка (л) та президента Європарламенту Мартіна Шульца, березень 2016 року, Брюссель (©Shutterstock)

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц підтвердив, що Україна належним чином виконала всі необхідні критерії для запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян. Про це, за підсумками розмови президента України Петра Порошенка з очільником Європарламенту 9 червня, повідомляє офіційний сайт голови української держави.

За цим повідомленням, Порошенко узгоджував із Шульцем позиції перед запланованими на 27 червня політичними консультаціями високого рівня Україна-ЄС у Брюсселі.

«Президент Європарламенту привітав главу держави зі схваленням конституційних змін у частині правосуддя, що стало важливим сигналом про відданість української влади курсу проєвропейських демократичних реформ», – ідеться в повідомленні.

На 10 червня в Брюсселі заплановане засідання Ради ЄС зі внутрішніх справ. Як повідомляє інформагенція УНІАН із посиланням на неназваного високопоставленого дипломата, міністри юстиції країн-членів Євросоюзу проведуть обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні, Грузії, Косову та Туреччині безвізовий режим, при цьому ніяких рішень ухвалено не буде.

XS
SM
MD
LG