Доступність посилання

ТОП новини

Наступного тижня Гройсман поїде до США


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наступного тижня відвідає США, повідомляють у прес-службі українського уряду. Його візит триватиме з 14 по 17 червня.

«У рамках візиту Володимир Гройсман проведе низку зустрічей, зокрема з віце-президентом Джо Байденом, спікером Конгресу США Полом Райаном, лідерами демократів та республіканців у Конгресі США», – мовиться у повідомленні.

Гройсман також зустрінеться з американськими міністрами торгівлі, фінансів та енергетики, адміністратором Агентства міжнародного розвитку США (USAID), директором Світового банку, керівниками провідних банків США та фінансово-промислових компаній.

«Прем’єр-міністр також візьме участь у щорічній конференції Центру американсько-українських відносин, Американської ради зовнішньої політики та Інституту євроатлантичного співробітництва», – зазначили у прес-службі Кабінету міністрів України.

13 травня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у телефонній розмові з віце-президентом США Джо Байденом прийняв його запрошення відвідати Сполучені Штати Америки.

США є одним із головних союзників України в її протистоянні агресії Росії, спершу у Криму, а потім на сході України. Вашингтон підтримує Київ дипломатично, фінансово, а також нелетальною військовою допомогою. Водночас США вимагають від України реформ. Зокрема, Вашингтон вимагав від Києва швидше подолати урядову кризу, що виникла кілька місяців тому на хвилі невдоволення попереднім прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.

XS
SM
MD
LG