Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА: Косово з міркувань безпеки не гратиме з Сербією та Боснією і Герцоговиною


Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій 9 червня вирішила, що збірна Косова у конкурентних футбольних матчах не повинна грати з командами Сербії та Боснії і Герцеговини з міркувань безпеки.

УЄФА, попри потужну опозицію з боку Сербії, визнала Косово 55-м членом відбіркової кампанію чемпіонату світу 2018 року, розмістивши її у групі разом з Україною, Хорватією, Ісландією, Фінляндією та Туреччиною.

З-поміж п'яти країн у відбірковій групі тільки Україна досі не визнала Косово як суверенну державу, після того як країна проголосила незалежність від Сербії в 2008 році.

Сербія та Боснія-Герцеговина, яка має значну меншість етнічних сербів, також офіційно не визнали Косово. Сербія пообіцяла вдатися до кроків задля повернення назад свою колишню провінцію.

Косово і Гібралтар були прийняті в члени ФІФА минулого місяця, і їм потрібно було знайти місця у відбірковій програмі чемпіонату світу, який стартує у вересні.

Футбольним клубам Косова доведеться чекати щонайменше рік, щоб дебютувати в єврокубках через недотримання вимог УЄФА щодо ліцензування та витрат, тому побачити їхню гру вдасться лише в наступному сезоні.

XS
SM
MD
LG