Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 4 військових поранені – речник


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, четверо військовослужбовців поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 46 обстрілів позицій Збройних сил України. Як йдеться в повідомленні штабу, інтенсивність обстрілів зросла з другої половини дня.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що ЗСУ за минулий день випустили понад 110 мін по околицях Донецька, Ясинуватої та Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» звинувачують ЗСУ в семи обстрілах контрольованої сепаратистами території.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG