Доступність посилання

ТОП новини

15 червня у Мінську планують заслухати звіт про випадки порушення перемир’я


Учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України за підсумками відеоконференції 10 червня доручили Спільному центру контролю і координації разом зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ розслідувати всі випадки порушень режиму припинення вогню.

«За взаємною домовленістю, у зв’язку зі збільшенням порушень режиму припинення вогню, відбулося засідання тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції із залученням представників ОРДЛО. За підсумками доручили СЦКК спільно із СММ ОБСЄ розслідувати всі випадки і доповісти на зустрічі в Мінську 15 червня», – написала на своїй сторінці у Facebook речниця представника України в тристоронній групі, колишнього президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Дійшли також згоди про необхідність негайного припинення вогню», – додала вона.

Раніше Кучма повідомив, що проведення наступного засідання тристоронньої контактної групи в Мінську заплановане на 15 червня.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі 8 червня оприлюднила тижневий звіт, в якому констатувала значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню як в Донецькій, так і в Луганській областях.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG