Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі 14 червня вирішили зробити Днем вшанування учасників АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кривому Розі вперше в Україні заснували День вшанування учасників АТО. За рішенням виконкому Криворізької міської ради, цей день відзначатимуть 14 червня, коли в небі над Луганськом озброєні сепаратисти збили український Іл-76, внаслідок чого загинули 49 українських військових, зокрема, з Кривого Рогу.

За інформацією Криворізької міської ради, місцева влада, встановивши цей день, підтримала ініціативу об’єднань солдатських матерів, ветеранів АТО, родичів загиблих бійців.

Як поінформували в міськраді, 14 червня 2016 року в місті відкриють Пам’ятний хрест криворіжцям – учасникам бойових дій на Донбасі в Історико-меморіальному комплексі «Перемога» в Металургійному районі міста.

Це буде другий меморіал загиблим бійцям у Кривому Розі – перший відкрили в березні в Тернівському районі міста.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і дев’ять членів екіпажу. Усі загинули. Високопосадовцю Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG