Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі бойовики 26 разів обстрілювали позиції військових


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі підтримувані Росією бойовики нарощують кількість обстрілів позиції українських військових, 10 червня до 18:00 зафіксовано 26 таких випадків. Це на шість обстрілів більше, ніж на такий же час доби 9 червня.

За даними штабу, артилерію калібру 122 міліметри сепаратисти застосували поблизу Красногорівки, Новотроїцького та Авдіївки. Обстріли зафіксовані на трьох напрямках – Донецькому, Маріупольському та Луганському.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що впродовж дня Збройні сили України випустили по контрольованій сепаратистами території 130 мін. Бойовики, зокрема, кажуть про обстріл блокпоста поблизу Ясинуватої на трасі Донецьк – Горлівка, а також північних околиць Донецька, території колишнього аеропорту та села Крута Балка.

В угрупованні «ЛНР» не оприлюднили повідомлень про бойові дії впродовж цієї доби.

Ані українські військові, ані сепаратисти не повідомляють про втрати внаслідок бойових дій 10 червня.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG