Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: авіаудари завадили розподіленню продуктів в оточеному місті


Сирійські активісти повідомляють про бомбардування 10 червня урядовими військами контрольованого повстанцями міста біля Дамаска, що унеможливило отримання жителями продуктів, доставлених туди вперше за 4 роки.

Гуманітарна допомога, організована Сирійським арабським Червоним півмісяцем та ООН, була доставлена до Дараї ввечері 9 червня, після того, як ООН та влада Сирії погодили доставку продовольства у 17 з 19 регіонів Сирії, що перебувають в осаді.

Агенція AFP цитує представника місцевої ради Дараї, який заявляє, що гуманітарна допомога «не була розподілена через посилення авіаударів».

За повідомленням спостерігачів за правами людини у Сирії, починаючи з ранку 10 червня урядові гелікоптери скинули щонайменше 20 «бочкових бомб» на різні райони Дараї.

Контрольована повстанцями Дарая, яка перебуває в оточенні урядових сирійських військ з листопада 2012 року, була об’єктом найпотужніших бомбардувань під час громадянської війни у Сирії.

Повідомляється, що це місто сильно потерпає від нестачі їжі.

Опоненти сирійського президента Башара аль-Асада у Сирії, де війна триває від 2011 року, – це не однорідна група, а десятки розрізнених угруповань, зокрема й радикальних ісламістів. Частина Сирії наразі під контролем радикального угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG