Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: вночі бойовики обстріляли житловий сектор Торецька на Донеччині


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція повідомляє, що сьогодні вночі підтримувані Росією бойовики відкрили вогонь по житловому сектору Торецька Донецької області, попередньо встановлено – з артустановок калібром 152 міліметри.

Як повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Донецькій області, жертв та постраждалих внаслідок обстрілу немає.

За даними правоохоронців, задокументовані 10 фактів пошкоджень житлових будинків, адмінбудівель, автомобілів.

«Вночі співробітники поліції об’їхали пошкоджені снарядами будинки. На щастя, загиблих і поранених немає. В одному з будинків штукатуркою присипало двох дітей, після огляду тілесних поранень у них не виявлено», – зазначив начальник головного управління поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

Натомість в угрупованні «ДНР» цих заяв не коментують, але звинувачують українських військових в обстрілах Горлівки та Донецька.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.

XS
SM
MD
LG