Доступність посилання

ТОП новини

Петренко: Україна передала Росії документи щодо повернення Солошенка і Афанасьєва


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що українська сторона передала Росії документи щодо повернення в Україну Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

«Тривають закриті юридичні переговори, і у мене є стриманий оптимізм, що вони (Солошенко і Афанасьєв – ред.) незабаром повернуться додому», – сказав він.

«Юридична сторона повністю підготовлена і передана Російській Федерації. Відповідь буде отримана за результатами політичних переговорів. Як це було і з Надією (Савченко – ред.), до останнього моменту тривали політичні переговори. Тут та сама ситуація. І дуже важливо, щоб політики до моменту, коли наші хлопці перетнуть український кордон, не коментували перебіг переговорів, переговори дуже складні», – наголосив міністр.

Напередодні голова СБУ Василь Грицак заявив, що Служба безпеки України готує обмін двох громадян, причетних до подій в Одесі 2 травня 2014 року, на засуджених у Росії кримського активіста Геннадія Афанасьєва й колишнього директора заводу «Прапор» Юрія Солошенка.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семирічного ув’язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбуває 6-річне ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG