Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі стріляють переважно вночі – штаб АТО


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує, що від початку доби 11 червня до 18:00 підтримувані Росією сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових. 13 із цих обстрілів відбулося вночі – від півночі до 5:00.

На Маріупольському напрямку позиції поруч Красногорівки чотири рази опинялись під мінометним вогнем, тричі таке було під Новотроїцьким, двічі – поблизу Березового, інформує штаб.

Як додають українські військові, на Донецькому напрямку в районі Авдіївки бойовики «вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру, гранатометів, зенітних установок та БМП, а згодом долучили ще і міномети».

«Важкі міномети калібру 120 міліметрів ворог використав під Новгородським. Позиції поруч Троїцького та Зайцева супротивник обстрілював з кулеметів та гранатометів різних систем», – ідеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах передмість Донецька та Горлівки, а також півдня контрольованої сепаратистами території. Донецькі бойовики також подають статистику обстрілів за своєю методикою і стверджують, що «українські силовики 671 раз обстріляли територію», контрольовану угрупованням «ДНР».

В угрупованні «ЛНР» за минулу добу нарахували 5 обстрілів з боку ЗСУ.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG