Доступність посилання

ТОП новини

Кабул вітає надання додаткових повноважень військовим США для боротьби з талібами


Афганістан привітав рішення Вашингтона надати військовим США більших повноважень, щоб допомогти афганським силам боротися з талібами. Представник міністерства оборони Даулат Вазірі повідомив інформаційному агентству France-Presse 11 червня, що участь американських військових «збільшить наші можливості в наземних операціях».

«Ми не потребуємо більшого контингенту, але ми потребуємо консультацій їхніх радників і їхньої допомоги в оснащенні нашої авіації», – додав Вазірі.

Як інформує державна інформагенція DPA, речник керівництва Афганістану Шах Хусейн Муртазаві заявив 11 червня, що «афганські сили на невизначений термін потребують повітряної та наземної підтримки нашого американського союзника, а також допомоги в розвідці».

Білий дім відзначає, що військові США не розпочинатимуть нової місії в Афганістані, а «більш активно підтримуватимуть» афганські урядові сили як у повітрі, так і на землі.

Близько 9800 американських військових залишаються в Афганістані як радники та інструктори. У планах командування США зниження числа цього контингенту до 5500 людей до кінця 2016 року, але темпи виведення досі не визначені.

XS
SM
MD
LG