Доступність посилання

ТОП новини

В Угорщині за літо оздоровляться 600 дітей із Східної України


До курортних містечок Ґардонь та Аґардон в угорській області Фейер 11 червня приїхала перша група українських дітей (понад 60 підлітків), які проживають на підконтрольній Україні території, що межує з зоною АТО. Упродовж цього літа за 12 турів тривалістю до одного тижня біля озера Веленце відпочине 600 дітей зі Східної України, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бугайла, літній табір відпочинку влаштують на кошти міністерства людських ресурсів Угорщини. Організаційне сприяння і патронаж заходу біля озера Веленце в центральній частині країни забезпечать почесне консульство Угорщини в Івано-Франківську на чолі з Василем Вишиванюком та Українське самоврядування в Угорщині під керівництвом Юрка Кравченка.

Йожеф Бугайло зазначив, що торік угорська сторона прийняла на відпочинок зі Східної України близько 700 дітей трагічної долі. Організацією їхнього побуту і дозвіллям займалися змінні групи українських волонтерів-студентів та добровільних помічників із осередку української громади в Угорщині.

XS
SM
MD
LG