Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: поліція затримала 57 супротивників «Маршу рівності» в Києві, склала 10 протоколів


Національна поліція затримала загалом 57 супротивників «Маршу рівності», що відбувся в Києві, повідомила на брифінгу керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

Після опитування і профілактичних бесід затриманих відпустили, додала вона.

А проти 10 людей склали адміністративні протоколи за статтею «дрібне хуліганство», повідомила керівник поліції.

Серед затриманих четверо – це супротивники «Маршу рівності», що брали участь у мітингу на метро «Театральна», кажуть у Нацполіції.

«Ми продовжуємо патрулювати місто. Є інформація, що буде ще декілька зібрань людей радикально налаштованих, і теж там у нас мобілізовані і патрульна поліція, і представники головного управління Нацполіції», – сказала Деканоїдзе.

Повідомлень на лінію «102» щодо агресії з будь-якого боку не надходило, однак, за інформацією правоохоронців, уже після початку маршу було повідомлення про замінування бульвару Шевченка, та вибухових пристроїв виявлено не було.

За даними поліції, в марші взяли участь близько півтори тисячі учасників. Його охороняли близько 5500 працівників поліції і 1200 бійців Національної гвардії.

Раніше повідомляли про близько 50 затриманих супротивників маршу, що були «агресивно налаштовані» і «не реагували на зауваження поліції».

Раніше в неділю в центрі Києва відбувся «Марш рівності» під посиленою охороною правоохоронців і без значних інцидентів. Марш протривав близько 20 хвилин і пройшов від Червоного корпусу університету до площі Льва Толстого.

Захід відбувся в рамках п’ятого міжнародного форуму ЛГБТІ «Київ-прайд 2016», що триває в Києві з 6 до 13 червня.

XS
SM
MD
LG