Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок обстрілу поблизу Донецька загинули четверо добровольців – волонтер


Архівне фото: поранений боєць «ДУК ПС» на позиції на шахті «Бутовка», 7 червня 2015 року
Архівне фото: поранений боєць «ДУК ПС» на позиції на шахті «Бутовка», 7 червня 2015 року

У ніч на 12 червня внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка», що на околиці Донецька, загинули четверо бійців «Добровольчого українського корпусу» «Правого сектору», повідомив Радіо Свобода Володимир Регеша, волонтер і представник добровольчого підрозділу.

Він каже, що отримував інформацію безпосередньо з поля бою: один зі снарядів із самохідної артилерійської установки бойовиків влучив у бліндаж, у якому перебували четверо бійців «ДУК ПС».

«Усі «200-і» – це «ДУК ПС». Залетів снаряд 152 міліметри, пробив два перекриття і розірвався всередині. Вони заховалися там, бо якраз обстріл був артилерійський. Троє загинули на місці, а одного бійця не довезли до лікарні», – розповів Регеша.

Обстріл із мінометів та самохідних артилерійських установок тривав із перервами впродовж шести годин і стих близько 4-ї ранку в неділю. Окрім чотирьох загиблих, серед українських силовиків, що тримають оборону біля шахти «Бутовка», ще 12 бійців зазнали поранень різного ступеня важкості. Поранених вивезли в Авдіївку, де надали першу допомогу. Далі їх переправили до Красноармійська.

Попри втрати, бійці заявляють, що позиції на цій ділянці фронту вдалося втримати, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Раніше в неділю речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник повідомляв, що за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 12 були поранені.

На запитання з приводу повідомлень про загиблих він відповів, що таку інформацію перевіряють і повідомлять про з’ясовані дані на наступному черговому брифінгу.

На брифінгах повідомляють про втрати за попередню добу, і про загиблих чи поранених протягом останньої ночі інформацію часто подають уже наступного дня. Крім того, на брифінгах інформують про втрати офіційних силових структур України; частина «ДУК ПС» відмовилася вступати до їхнього складу і продовжує воювати самотужки, хоча, за мінськими домовленостями, всі неузаконені збройні формування мали бути відведені від лінії контакту на сході України.

На цю ж тему:

12.06.2016
У Міноборони заперечили втрати серед військових і наявність добровольців на передовій
далі

XS
SM
MD
LG