Доступність посилання

ТОП новини

У поліції підтвердили, що ніхто не відмовлявся охороняти «Марш рівності»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Ніхто з особового складу Національної поліції не відмовлявся нести службу під час «Маршу рівності» в Києві, підтвердив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

«Весь особовий склад Головного управління Нацполіції в місті Києві ніс службу згідно зі своєю присягою, згідно з вимогами законодавства. Ніхто не відмовився, особовий склад був мобілізований і до теперішнього часу продовжує нести службу, ніяких відмов, нічого такого не було», – сказав Крищенко на брифінгу, як його цитує агентство «УНІАН».

Він нагадав про заяви такого змісту, що пролунали днями. За словами Крищенка, кілька днів тому три колишні співробітники поліції, що були звільнені ще у травні, заявили від імені чинних працівників поліції, що вони не згодні охороняти «Марш рівності». Але ніяких рапортів про це ніхто не писав, додав керівник київської поліції.

Днями троє людей, що представились працівниками полку спеціального призначення Нацполіції «Київ», провели імпровізовану прес-конференцію, виступивши з заявами про відмову захищати учасників маршу і закликавши інших працівників поліції теж відмовлятися від виконання своїх обов’язків щодо захисту маршу. Іще тоді журналісти з’ясували, що принаймні двоє з них у поліції вже не працюють.

XS
SM
MD
LG