Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі запалили свічки на честь українських бійців, загиблих біля шахти «Бутовка»


У неділю ввечері запорізькі активісти зібралися на майдані Героїв революції, де провели акцію на знак пам'яті про українських військових, що загинули в ніч на неділю внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники заходу запалили біля пам’ятного знака Героям революції гідності свічки, які виклали у формі був П та С, та вшанували загиблих бійців хвилиною мовчання.

Активісти прийшли на майдан у відповідь на заклик, поширений на сторінці ДУК «Правий сектор» у Facebook. У ньому громадян міст просили запалити свічку на головному майдані свого міста на «знак поваги до загиблих воїнів».

Аналогічні акції відбулися сьогодні у деяких обласних центрах України і на майдані Незалежності в Києві.

В неділю волонтер і представник добровольчого підрозділу «Добровольчий український корпус» «Правого сектору» Володимир Регеша повідомив Радіо Свобода, що в ніч на неділю внаслідок обстрілу позицій українських військових поблизу шахти «Бутовка», що на околиці Донецька, загинули четверо бійців «ДУК ПС». Натомість у Міністерстві оборони України повідомили, що протягом попередньої доби й минулої ночі загиблих унаслідок бойових дій українських військовослужбовців не було, а лише поранені.

XS
SM
MD
LG