Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: НАБУ планує допитати Охендовського й Усенко-Чорну


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Національне антикорупційне бюро України планує допитати у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського і його заступника Жанну Усенко-Чорну, повідомив спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

«Вони викликані (на допит)... Слідство триває, думаю, що будуть і підозри комусь вручені. На все свій час», – сказав він.

При цьому Холодницький закликав не політизувати це розслідування.

13 червня у НАБУ почався допит заступника голови ЦВК Андрія Магери.

30 травня НАБУ розпочало розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців.

За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько двох мільярдів доларів.​

У звітності фігурують і видатки на Центральну виборчу комісію, зокрема – на її нинішнього голову (а тоді – члена ЦВК) Михайла Охендовського.

У ЦВК інформацію про ймовірні зв’язки з Партією регіонів її членів назвали спробою зриву довиборів у семи округах, запланованих на 17 липня.

Сам Михайло Охендовський заявив, що ніколи не брав хабарів і їздив у відрядження лише від ЦВК.

XS
SM
MD
LG