Доступність посилання

ТОП новини

Українці зможуть безкоштовно відвідувати музеї Верони – мер


Петро Порошенко оглядає виявлені прикордонниками картини, 11 травня 2016 року
Петро Порошенко оглядає виявлені прикордонниками картини, 11 травня 2016 року

Мер Верони Флавіо Тозі заявив, що усі громадяни України зможуть відвідувати музеї цього італійського міста безкоштовно. Про це він сказав під час відкриття у Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків у Києві виставки «Врятовані скарби Італії», що складається із 17 картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї, викрадених минулого року з музею Кастельвеккіо у Вероні і виявлених в Україні, повідомляє прес-службі глави держави.

«На знак подяки Тозі оголосив, що усі українські громадяни зможуть відвідувати музеї Верони безкоштовно. Він також вручив президентові України Петрові Порошенку почесне громадянство Верони і запросив у зручний час відвідати це італійське місто», – мовиться в повідомленні.

Крім того, мер Верони зауважив, що для усієї Італії віднайдення картин є «справжнім святом».

На початку травня співробітники Державної прикордонної служби України виявили 17 картин, викрадених у листопаді 2015 року з музею у Вероні, в Одеській області. Їх збиралися переправити на територію Молдови. Загальна вартість цієї колекції, відповідно до документів, які були надані прикордонною службою й військовою прокуратурою, перевищує 16 мільйонів євро.

XS
SM
MD
LG