Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ про пожежу у Солом’янському райсуді Києва: план слідчих дій зірвано


У Національному антикорупційному бюро України заявляють, що через пожежу у Солом’янському райсуді Києва план слідчих дій (обшуків) було зірвано, це змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування.

У НАБУ наголошують, що пожежа не зупинить розслідувань корупційних злочинів, проте окремі процесуальні дії можуть бути відтерміновані.

Як повідомляє прес-служба відомства, станом на 10 червня у Солом’янському районному суді Києва було близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали.

У бюро додають, що до цього суду детективи НАБУ та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили два обвинувальні акти, на даний час ситуація з матеріалами цих проваджень з’ясовується.

У ніч з 12 на 13 червня у Солом’янському райсуді Києва сталася пожежа. Поліція розслідує пожежу як умисне знищення майна. Справи, які розглядаються у будівлі суду по вулиці Кривоноса, станом на 13 червня зняті з розгляду. Для суду будуть шукати інше приміщення.

Як повідомив прес-секретар суду Микола Мар’єв у коментарі програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», пожежа не пошкодила матеріалів резонансних справ екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького і колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Водночас прес-секретар суду підтвердив інформацію про те, що горіли справи, передані до суду Національним антикорупційним бюро України.

«Розглянуті справи за останні 1–2 роки – такі, по яких уже були кінцеві рішення, які вже виконані або виконуються, в тому числі і передані з НАБУ, зберігалися в канцелярії, тому так, там були і ті справи. Наскільки вони знищені або пошкоджені – ми зараз встановлюємо», – зауважив Мар’єв.

Також він зазначив, що втрачені у пожежі справи, згідно з процесуальним кодексом, можна буде відновити, оскільки копії повинні зберігатися в органах слідства.

XS
SM
MD
LG