Доступність посилання

ТОП новини

США: Клінтон і Трамп продемонстрували різну риторику щодо нападу в Орландо


Гілларі Клінтон (Л) і Дональд Трамп
Гілларі Клінтон (Л) і Дональд Трамп

Кандидати на висунення у президенти США продемонстрували різні підходи щодо засудження нападу у нічному клубі у Флориді.

Ймовірний кандидат на висунення в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп знову повторив заклик заборонити в’їзд до країни мусульманам. Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

«Те, що відбулося в Орландо, лише початок. Наша влада слабка і неефективна. Я закликаю до заборони. Необхідна жорсткість», – написав він.

Натомість кандидат на висунення у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон назвала риторику Трампа небезпечною і застерегла від негативної риторики проти ісламу.

«Це те, що я не буду робити, оскільки, думаю, що демонізація конкретної релігії є небезпечною, і це гратиме на руку угрупованню «Ісламська держава», – сказала Клінтон 13 червня в інтерв’ю CNN.

Внаслідок стрілянини в гей-клубі в американському місті Орландо в ніч на 12 червня загинули 50 людей, ще понад півсотні були поранені. Напад вчинив 29-річний Омар Матін, американець афганського походження. Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад.

XS
SM
MD
LG