Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман підписав постанови щодо діяльності мобільних груп на митниці


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України визначив повноваження мобільних груп із протидії порушенням на митниці, а також затвердив порядок проведення фото та відео фіксації митних оглядів вантажів.

Як повідомляє прес-служба уряду, відповідні постанови підписав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

В уряді зазначають, що йдеться про створення 20 мобільних груп, до яких увійдуть представники Державної фіскальної служби (ДФС), Державної прикордонної служби та Національної поліції, координацію роботи мобільних груп здійснюватиме міжвідомчий центр при ДФС.

«Мобільні групи отримають безперешкодний доступ до всіх зон митного контролю та транспортних пунктів перетину кордону, включаючи пункти в аеропортах і портах. Вся робота мобільних груп буде також фіксуватися на фото і відео, що дозволить уникнути зловживань», – йдеться у повідомленні.

Напередодні Кабмін ухвалив рішення створити міжвідомчий цільовий центр і 20 підконтрольних йому мобільних груп, які перевірятимуть роботу митників. Водночас частина експертів вважає створення ще однієї антикорупційної надбудови авантюрою і популізмом.

За даними економіста «Реанімаційного пакету реформ» Іллі Несходовського, які він раніше озвучив в інтерв’ю Радіо Свобода, через корупцію на митниці щороку Україна втрачає від 10 до 50 мільярдів гривень податків.

XS
SM
MD
LG