Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Солошенко й Афанасьєв летять з Москви в Україну


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко повідомляє, що ув’язнені в Росії Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв перебувають на борту українського літака і вилітають з Москви до України. Про це Порошенко написав у Twitter.

Інших подробиць він не навів.

Вранці 14 червня мати засудженого в Росії кримчанина Геннадія Афанасьєва Ольга повідомила Крим.Реалії, що приїхала до Києва і очікує повернення сина в Україну.

Речник президента Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фото з літака.

Прес-служба Порошенка повідомила, що зустріч президента з Афанасьєвим і Солошенком запланована на 17:00.

Напередодні про можливий обмін українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, засуджених в Росії і визнаних політв’язнями, повідомила газета «Дзеркало тижня», посилаючись на джерело в Адміністрації президента України. За інформацією видання, повернення українців має відбутися 14 червня.

Раніше повідомлялося про можливий обмін двох громадян Росії, підозрюваних у справі подій 2 травня 2014 року в Одесі, на Солошенка й Афанасьєва.

У Росії 26-річному Геннадію Афанасьєву інкримінували створення на території Криму терористичного співтовариства і засудили в 2015 році до семи років ув’язнення, а 74-річний Юрій Солошенко відбуває 6-річне ув’язнення за звинуваченням у шпигунстві.

XS
SM
MD
LG