Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає міжнародну спільноту продовжити санкції проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту продовжити санкції проти Росії, заявила заступник голови МЗС Олена Зеркаль.

«Я закликаю вас не зраджувати цінності і зберегти санкції проти Росії. Я не думаю, що ми повинні обміняти міжнародний мир на економічний інтерес… Вже забагато життів втрачено у боротьбі з Росією за наше право робити власний вибір», – сказала Зеркаль під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО 14 червня в Києві.

За її словами, режим міжнародних санкцій довів свою ефективність. Як заявила Зеркаль, Україна розуміє всі труднощі, з якими мають справу країни і їхня економіка внаслідок дії санкцій проти Росії. Проте ці втрати не мають переважити важливість забезпечення миру в Європі, наголосила вона.

Минулого тижня верхня палата парламенту Франції, Сенат, ухвалила резолюцію, в якій пропонується переглянути економічні санкції проти Росії й домогтися відновлення переговорів з Москвою. Це рішення є рекомендаційним. Однак дипломатичні джерела в Брюсселі заявляють, що незважаючи на зусилля «друзів Путіна» у Франції й інших державах ЄС, до кінця червня санкції проти Росії продовжать ще на півроку і без пом’якшення.

XS
SM
MD
LG